UniBio A/S vinder pris ved EY Entrepreneur Of The Year 2015

UniBio A/S vinder pris ved EY Entrepreneur Of The Year 2015

Det danske biotekselskab Unibio A/S har vundet Life Sciences kategorien ved EY Entrepreneur Of The Year 2015.

Det er Unibios evne til at kombinere behovet for at reducere CO₂-udledningen i en tid med et konstant stigende fødevarebehov og udviklingen af en forretning med betydeligt globalt potentiale, som sikrer dem den fornemme pris. 

1st Mile har hjulpet Unibio A/S med at sikre finansieringen til projektet gennem Innovationsfonden. 

Godt eksempel på dansk biotek

Kategorien Life Sciences omfatter kommercielle og videnskabeligt baserede selskaber, der med moderne bioteknologi bl.a. udvikler produkter og services rettet mod menneskers og dyrs sundhed, produktivitet i landbrugssektoren, forædling af fødevarer, vedvarende energikilder, industriel produktion og udvikling af bæredygtige løsninger for miljøet.

 ”Unibio er et godt eksempel fra dansk biotek: en virksomhed, som vokser baseret på en unik idé inden for et område, hvor Danmark i forvejen er anerkendt for at være et af de førende lande i verden, og hvor investorerne må forventes at få et rimeligt afkast”, siger Christian S. Johansen, partner i EY og Life Science sektorleder.

Unibio har under mottoet ”Turning fuel into food, not food into fuel” udviklet en effektiv måde at omdanne natur- og metangas til et højkoncentreret proteinprodukt. Ved at omdanne metangas til protein opnås en væsentlig CO₂-reduktion, idet metangassen som spildprodukt normalt blot afbrændes i atmosfæren. Når proteinet anvendes til dyrefoder til fx svin, erstatter det bl.a. soja og fiskemel. På den måde frigives store mængder landbrugsjord til dyrkning af fødevarer til verdens voksende befolkning, og overfiskning i havene kan reduceres.

Juryen har lagt vægt på selskabets og entreprenørens evne til at se muligheden i at kombinere globale problemstillinger som reduktion af CO₂-udledning og et konstant stigende fødevarebehov til en forretning.

I slutningen af 2017 forventer Unibio at påbegynde de første fuldskalaanlæg i udlandet, og Unibio vil således sammen med sine samarbejdspartnere som COWI og GEA Process Engineering bidrage til at øge Danmarks eksport af biotek og skabe arbejdspladser i tredjeverdenslande. 

Hos 1st Mile er vi meget stolte over, at et af de projekter, som vi har fundet finansiering til, har bragt vores kunde så langt frem, at de kan vinde en pris som Entrepreneur Of The Year.