EcoXpac får midler fra Horizon 2020

EcoXpac

1st Mile har sikret støtte fra EU Horisont 2020 SMV-program til EcoXpac. 1st Mile skrev ansøgningen, der gik gennem nåleøjet.

EcoXpac har fundet en måde at gøre det muligt at erstatte alle former for plastprodukter med bionedbrydelige fiberprodukter og særligt muligheden for at erstatte plastikflasker med Green Fibre flasker har EcoXpacs fokus.

EcoXpac har en meget ambitiøs plan for udviklingen og bruger 1st Mile at sikre finansiering fra forskellige støtteprogrammer, herunder Horisont 2020, EU program for innovation og forskning fra 2014-2020.

Engangsflasker af plast er en stigende trussel for vores miljø. 50 milliarder vandflasker forbruges hvert år, og 80% af alle plastflasker ender på lossepladser.

EcoXpac ejer en teknologi til at producere en 100% biologisk nedbrydelig flaske - Green Fibre flasken. Fibermaterialet er ikke nyt i sig selv, men indtil videre har det ikke været muligt for emballageproducenter at producere en flaske til en konkurrencedygtig pris, primært på grund af en ekstremt energikrævende og kompliceret tørringsproces og lang produktionscyklus.

EcoXpac ejer rettighederne til en energibesparende impulstørringsteknik, som vil gøre det muligt at erstatte alle former for plastprodukter med bionedbrydelige fiberprodukter.

EU-kommissionen modtog 2.666 projektforslag og gav støtte til 155 af dem. De 4 af disse var fra Danmark og 1st Mile skrev de 2.