The Eye Tribe Aps

Den danske iværksættervirksomhed The Eye Tribe står i spidsen for et projekt, der skal gøre øjenstyrede telefoner og tablets tilgængelige for forbrugerne. Øjenstyring vil gøre det nemmere, hurtigere og mere naturligt at betjene mobile enheder, og flere eksperter mener øjenstyring vil revolutionere brugen af smart-phones på samme måde som touch-screens gjorde det for få år siden.

Med hjælp fra 1st Mile fik The Eye Tribe skrevet en ansøgning om projektfinansiering til Højteknologifonden, og et stærkt partnerskab blev etableret. Det resulterede i tilskud på 13 mio. kr. til et treårigt projekt med et samlet budget på 25 mio. kr.
 
The Eye Tribe er en ung virksomhed med en unik eyetracking-teknologi. Når teknologien er færdigudviklet vil den gøre det muligt at betjene bl.a. smartphones og tablets vha. øjnene, så brugere af disse devices vil kunne skrive tekstbeskeder, gå på Internettet, logge på deres netbank eller spille spil – alt sammen blot ved brug af øjnenes bevægelser.

Teknologien mangler endnu nogen forfinelse for opfylde Eye Tribes krav til dens formåen, så der er stadig et stort udviklingsarbejde og en stor mængde tests der skal udføres, før teknologien er parat til at blive bygget ind i forbrugerprodukter. Men teamet er godt på vej. The Eye Tribe er projektets krumtap, og de øvrige sarmarbejdspartnere er Lego, Serious Games, It-Universitetet og Danmarks Tekniske Universitet.
 
The Eye Tribe modtog i august 2012 en investering på omkring 5 millioner kr. fra private investorer, men støtten fra Højteknologifonden kan ifølge The Eye Tribe’s administrerende direktør Sune Alstrup Johansen give start-up virksomheden det afgørende boost fremad.
- Vi har en banebrydende teknologi som på sigt kan blive standard for mobiltelefoner. Potentialet er gigantisk, og vi har lige nu et helt unikt udgangspunkt. Støtten fra Højteknologifonden vil hjælpe os til at udvikle og fastholde vores position i markedet.
 
Sune Alstrup Johansen er netop kommet retur til København efter et 3 måneders ophold i Silicon Valley, hvor interessen er stor fra verdens førende IT og mobilfabrikanter. I Palo Alto, Californien, har The Eye Tribe et salgskontor, men det 10 mand store udviklerhold sidder i Nokias gamle domicil i København. Målet at udvide til 30 ansatte i løbet af de næste par år.

- Det er bedre for os at bygge et solidt udviklingsteam her i København, hvor vi er tæt på forskningsgrupperne fra IT-Universitetet og DTU, og overraskende nok kan vi finde mere kvalificeret arbejdskraft for pengene her i Danmark end i Silicon Valley.

Testimonial: 

”Succes når man søger de store fonde om støtte er i meget høj grad afhængig af, at man kender rammerne og praksis rigtigt godt. 1st Mile er helt unikke, da de har tilbundsgående erfaring og høj succesrate med netop denne type ansøgninger. Uden den meget professionelle og intensive indsats fra 1stMile tror jeg ikke, vi havde stået med et godkendt projekt i dag.”
Sune Alstrup Johansen, CEO, The Eye Tribe

Sune Alstrup Johansen, CEO, The Eye Tribe